13-01-07

Kombucha

Herschaalde kopie van Kombucha

Kombucha  wordt een theezwam genoemd, die in Oost-Azië al eeuwen gebruikt wordt omwille van zijn weldoende werking bij oa. stofwisselingsziekten.  Deze ‘zwam’ bezit nl.  een natuurlijk antibiotica. 

De kombuchadrank ontstaat door de inwerking van een schimmel in de vorm van een gelatineachtige, glanzende ‘zwam’ die een symbiose van gistcellen met verschillende bacteriën vormt.  Kombucha ontwikkelt in de drank vooral glucuronzuur, foliumzuur, hyaluronzuur (basissubstantie van het bindweefsel), melkzuur, azijnzuur, usininezuur (heeft een sterke antibacterriële werking dat zelfs sommige virussen kan doden), chrondoitinesulfaat (een belangrijk onderdeel van kraakbeen), mukoitinesulfaat (bouwsteen van het maagslijmvlies en het glasachtig lichaam van het oog) en verschillende vitamines zoals B1, B2, B3, B6 en B12.  Het is vooral het glucuronzuur (dat ook in ons lichaam wordt aangemaakt om te ontgiften) dat een ontgiftende werking op het lichaam heeft.  Glucuronzuur ontstaan in voldoende mate in de gezonde lever en is tot nu toe nauwelijk synthetisch na te bootsen.  In de lever bindt het gifstoffen uit het lichaam en gifstoffen die van buitenaf komen die vervolgens via de gal naar de darm en via de nieren worden afgevoerd.  Gifstoffen die door het glucuronzuur gebonden zijn kunnen niet meer door de darm en de urinewegen geresorbeerd worden, vandaar de ontgiftende functie van Kombucha.  Een gezond lichaam zal in normale omstandigheden voldoende glucuronzuur produceren zodat voldoende ontgifting gewaarborgd is, maar als het lichaam en de leefomgeving een overvloed aan gifstoffen bevat wordt het gevaarlijk.  De steeds zwakker wordende lever kan moeilijk blijven voorzien in voldoende glucuronzuur en een teveel aan gifstoffen is bevorderlijk voor het ontstaan van kanker en andere ziekten.  Het eigen afweersysteem van het lichaam werkt niet meer zo goed.

Het melkzuur heeft een remmende werking op tal van schadelijke bacteriën, vooral op darmbacteriën, en de kombuchadrank heeft een sterk antibiotische werking.  Melkzuur bevordert bovendien de celademing, wat van belang is bij kanker en stralingsschade.  Ook heeft het een zuiverende werking op het kliersysteem, het bevordert de voedselvertering en het neutraliseert urinezuur.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die voor het eerst in hun leven Kombucha hadden gedronken de urine aanzienlijke gifstoffen uit het milieu bevatten: lood, kwik, benzol, caesium, enz.  Van tevoren was vastgesteld dat Kombucha deze gifstoffen niet bevatte.

Kombucha wordt beschouwd als een breed gezondheidsmiddel, heeft een ontslakkende, ontgiftende en antiseptische werking, wordt gebruikt tegen stofwisselingsziekten, darmtraagheid, jicht, arteriosclerose, om nier- en galstenen af te voeren, het verhoogt de immuniteit tegen infectieziekten, heeft een gunstige werking op de darmflora, is werkzaam bij allerlei ontstekingen met of zonder koorts, zoals mond-, slijmvlies-, tong- en amandelontstekingen, bij keelgezwellen en abcessen, bij longaandoeningen, borst- en neusverkoudheden, Kombucha maakt de slijmen los en vloeibaar.  In de Kombucha zitten zeer veel gisten met rechtsdraaiend melkzuur die zeer belangrijk zijn voor de darmen en vele darmproblemen oplossen: verstopping, darmtraagheid, diarree, dysenterie, ontsteking van de dikke en dunne darmslijmvliezen en gasvorming.  In geval van stofwisselingsziekten zoals kanker, reuma, jicht, psoriasis helpt een Kombuchakuur.  Het wordt ook ten zeerste aanbevolen als preventief middel tegen jicht, reuma, artrose, aderverkalking, hoge bloeddruk, trombose, tromboflebitis en oedeem. 

In Rusland en in de Aziatische landen wordt deze drank van oudsher gebruikt als heildrank tegen duizend en één kwalen.  Mensen die de drank regelmatig gebruikten leefden langer en kenden minder ziekten.

Kortom, er worden heel wat heilzame werkingen aan de Kombucha toegeschreven zoals: toename van het energiepeil en stimulatie van het immuunsysteem, het voorkomen en verlichten van kanker, nierproblemen, het beter functioneren van de lever en galblaas, migraine, matiging van het op- en neergaan van de glucosespiegel bij diabetici, sclerose, grauwe staar (cataract) en formaties op het hoornvlies, normaliseren van de bloeddruk en de cholesterolspiegel, verzachten van aders en slagaders en het verbeteren van de bloedsomloop, onstekingen van de dikke en dunne darm, mutiple sclerose, artritis en reumatisch pijnen, algemene spierkrampen en –pijnen, jicht (door de uitscheiding van urinezuur), candida (met herkolonisatie door heilzame gistsoorten), huidproblemen zoals psoriasis, eczeem, acne, tropenzwering, uitslag en steenpuisten, wratten en schimmelinfecties zoals voetschimmel, bronchitis, hoest, astma, voorhoofdsholteontsteking en slijmvorming, allergieën, menstruatie- en problemen met de menopauze, reductie van oedeem en gezwollen benen, constipatie, zuivert het lichaam van chemicaliën, pesticiden en andere schadelijke stoffen, impotentie, slapeloosheid, gevoeligheid van koude in de winter en warmte in de zomer, ongerustheid en spanning.

Gelukkig heb ik zelf al deze kwalen niet, maar wat mij vooral opviel toen ik Kombucha begon te drinken was dat ik me een stuk energieker voelde.  Ik ken nog mensen die zich beter voelden na het drinken van Kombuchathee, maar dan waren er weer anderen (1 persoon eigenlijk) die geen verschil merkten.  Ik zou zeggen: niet proberen, niet hebben.

Kombucha is te koop in natuurwinkels en bij Delhaize (Carpe diem), maar je kan het ook zelf maken als je de 'zwam' hebt.  Bij aankoop van de zwam krijg je de volledige beschrijving van hoe je de thee moet klaarmaken. 

 

08:33 Gepost door Women in Gezondheid | Permalink | Commentaren (116) |  Facebook |

Commentaren

Kombucha Ik heb dit ook reeds gekocht bij O'COOL

Gepost door: Elly Zwetsloot | 02-08-07

Interessant om te weten, want tot nu toe kende ik maar 1 adres waar ik het kon vinden.

Gepost door: Nadia | 03-08-07

Ik heb van iemand horen vertellen dat eens bij het opdrinken van de thee, en een stukje van de zwam mee opgedronken, dat die zwam in de maag is beginnen kweken!!! Dit met natuurlijk ernstige gevolgen. De dokter had dit nog nooit eerder gezien! Altijd opletten hoor als je zoiets zelf maakt. Zwammen zijn altijd giftig. Hoe gering soms ook, want zelfs champignons zijn giftig, maar worden beschouwd als niet giftig....

Gepost door: Tom | 23-02-08

Hoe kan het zijn dat een zwam, een schimmel dus, helpt bij schimmelinfecties?
Ik durf deze thee/drank niet te drinken omdat ik weet dat ik geveolig ben voor teveel candida in mijn lijf. Daarom mijd ik champignons en dergelijke.
Maar zou deze kombucha dan wel goed zijn?

Gepost door: Marike | 26-02-08

@Tom Dat verhaal over dat inslikken van die zo'n stukje zwam heb ik ook gehoord, of het klopt??? Ik zeef de drank door een neteldoek en heb tot nu toe nog geen problemen gehad.
Zwammen zijn inderdaad altijd giftig, net als alles trouwens in overdreven hoeveelheden. 2 kilo wortelen zou ook dodelijk zijn heb ik me laten vertellen. Maar met paddestoelen is het inderdaad belangrijk geen al te grote hoeveelheden (verteren moeilijk) te eten en bepaalde soorten niet te vaak te eten omwille van bv zware metalen die erin voorkomen.

Gepost door: Nadia | 27-02-08

@Marike Bij candida is het behalve schimmels ook belangrijk suikers te vermijden. Verder lijkt colloïdaal zilver me een betere aanvulling dan kombucha.

Gepost door: Nadia | 27-02-08

vraag voor Marike Heb even een vraag: weet je misschien ook of colloïdaal zilver zou kunnen helpen tegen de ontstekingen bij reumatische artritis?

Gepost door: Harma | 09-03-08

waar kombuchazwam kopen? Ik heb al wel de drank gekocht, maar waar vind ik de zwam zelf???

Gepost door: nico | 10-03-08

Ik wil graag een zwam kopen, maar waar Graag zou ik een zwam willen kopen. Kan iemand mij vertellen of dit in de buurt van Kampen (Zwolle) kan?

Gepost door: Marleen | 18-06-08

Volgens Elly vind je ze bij O'cool.

Gepost door: Nadia | 18-06-08

kombuchazwam hey

ik maak telkens thee met zo een zwam en aangezien die telkens maar groeit, geef ik er weg.
ben van regio Sint-Niklaas

groetjes

Gepost door: sabina | 24-06-08

tao met kombucha je hebt nu ook tao awakening, daar zit ook kombucha in (2,88%) -ook guarana en cafeïne, een mooi en naar ik hier lees zeer gezond alternatief voor bvb red bull

Gepost door: sara | 29-08-08

tao met kombucha PS je vindt deze tao in de delhaize

Gepost door: sara | 29-08-08

inbelgie kan je een kombuchadrank kopen in literflessen bij colruyt en die werkt uitstekend

Gepost door: claudine | 05-12-08

zelf kweken Als je een flesje kombuchadrank koopt van carpe diem (bioplanet)en je giet dat in een schaal aangevuld met zoete thee met daarover een neteldoek, heb je na veel geduld een zwam van eigen kweek. Ik heb wel 2 maanden moeten wachten aangezien het bij mij nooit echt warm is, maar ik vind het super dat ik er nu zelf eentje heb. met rooibosthee vind ik 'm super

Gepost door: bo | 12-12-08

schimmelvorming op de kombuchazwam Ik heb al jaren kombuchazwammen die aankweken als gek. Ik geef deze ook regelmatig weg aan kennissen die zich er blijkbaar ook goed mee voelen. Bij één van mijn kennissen groeit er steeds een groene schimmel op de zwam en kan ze deze niet meer gebruiken. Weet iemand daar de oorzaak van?

Gepost door: Annie | 31-03-09

Ik heb er ook al last van gehad. Wij zijn aan het verbouwen en vocht in de omgeving (vloeren uitgebroken, vochtige muren voor het injecteren,...) is er schimmel op de kombucha gekomen en heb ik alles weggegooid. Ik ben van plan opnieuw te beginnen als de verbouwingen achter de rug zijn, ik vermoed dat dat de oorzaak is (hier althans).

Gepost door: Nadia | 31-03-09

ik heb kombuchazwam... ... en kan het helemaal gratis uitdelen!
Mensen, kombucha is geen zwam in classike zin. Ik ben er al jaren mee bezig. Noot last van schimmels. Je moet daarvoor enkele eenvoudige regels volgen.

En ik maak niet enkel een drank van maar ook geweldige azijn.

Gepost door: Katia | 26-04-09

geen zwam het woord zwam gebruikt men regelmatig om het te omschrijven maar, het is geen zwam! Deze info vind men op de meeste komboecha sites. Als je het dan al ergens zou kunnen plaatsen noem het dan korstmos.

Gepost door: Ben | 03-05-09

Wie wil er 1 kwijt? Ik heb zelf een aantal gezondheidsklachten en koop wel eens kombucha drank, maar is vrij prijzig vergeleken met het zelf maken van deze drank. Is er iemand hier in de buurt van Arnhem/Velp die mij blij kan maken met zo'n zwam en mij goed kan uitleggen hoe ik dit moet aanpakken?

Alvast bedankt.

Gepost door: Jennifer | 10-05-09

vreemde zwam Ik ben jaren bezig geweest met kombucha alleen nu gaat het wat minder.
Mijn zwam ziet er nu niet meer glad uit maar is helemaal gebobeld het lijkt wel op hersenen.en er drijft iets op wat lijkt op vlokken.
Ik weet niet of dit nu goed is of niet.
Kan iemande me advies geven?

Gepost door: janet.bijkerk @wanadoo.nl | 01-07-09

Sinds kort kan je ook 100% natuurlijk frisdrank kopen Carpie Diem Kombucha classic en Cranberry(met 5% cranberry sap)kweepeer uitsluitend verkrijgbaar bij Albert Heijn en een aantal gezondheidswinkels, restaurants en tentjes.

Winkelprijs 1,21 500ml

Gepost door: Carpe Diem | 16-07-09

biochemie to the rescue Eigenlijk is het een zoologische mat (combinatie van bacterie en gist (kunnen er verschillende zijn, zelfs candida).
Ik denk dat het gewoon antibiotica produceert (zoals bij penicillines gebeurt).

Als er (groene) schimmel opgroeit zou ik alles weggooien.
Dan is het geïnfecteerd door een andere soort schimmel of gist ofzo.

Voorkomen kan, zou ik zo zeggen, door de bereiding "steriel" te doen.
Gebruik probere bokalen/lepels e.d. en was je handen goed en voorkom contaminatie door de lucht...

Gepost door: Wouter | 07-08-09

ik heb enkele jaren geleden zelf kombucha gemaakt. De zwam is door omstandigheden afgestorven. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe. Kan iemand mij hierbij helpen?

Gepost door: Petra | 18-09-09

ik heb enkele jaren geleden zelf kombucha gemaakt. De zwam is door omstandigheden afgestorven. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe. Kan iemand mij hierbij helpen?

Gepost door: Petra | 18-09-09

kombucha Beste,
ik lees hier van alles over kombucha zou er iemand zijn die mij zo'n zwam wil opsturen?want ik zou ook graag beginnen om thee's en van alles te proberen ermee.
Alvast bedankt grtj.viviane
mijn adres:Flyps-Noyez
vijverstraat 4
8920 Langemark-Poelkapelle

Gepost door: Viviane | 01-10-09

zwammen Ik heb nog wel zwammen.
Ik weet niet waar jullie wonen maar je kunt me bellen.
Opsturen lijkt me niet zo,n goed plan, maar afhalen kan zeker.
P.S.
Wouter bedankt voor je reactie.
het gaat weer goed met de zwammen en de drank is super
Groet Janet

Gepost door: janet.bijkerk@wanadoo.nl | 10-10-09

Kamboecha Wij kan mij helpen aan Kamboecha zwammen om zelf verder te kweeken.Liefst in belgisch limburg.

Gepost door: Roger Brouns | 18-10-09

gratis kombucha zwammen Hoi,
Ik heb nog een aantal kombucha-zwammen liggen en heb er elke 14 dagen 2 die je mag komen halen (gratis). Wel een glazen bokaal met deksel zelf meebrengen.
Dus als er iemand een kombucha"zwam" wil, stuur dan maar een email naar knorrytje@hotmail.com
groetjes,
Annelies

Gepost door: Annelies | 12-11-09

kombucha is er iemand uit regio gent die een zwammetje kan missen ,zou het willen proberen voor mijn dochter die longpatiente is viviana_gijbels@hotmail.com

Gepost door: viviana | 26-11-09

Kombouchazwam Ik ben al een tijdje bezig met het maken van de kombouchathee en heb dus om de 14 dagen enkele zwammen ter beschikking.Wie er graag één wil, laat maar een seintje ik geef ze graag gratis weg.Hilde.

Gepost door: Joossens Hilde | 29-11-09

ik kan jullie melden dat een vriend van mij
deze drank ook zelf maakte, maakte alles
schoon, zeer hygiénisch, en toch heeft
hij door deze zwam een zeer grote maagstoornis
gehad, de zwam begon te schimmelen in zijn
maag, heeft een grote operatie ondergaan
hij leeft gelukkig nog, ik kan dit nu vertellen
maar dit alles is al bijna 1/5 jaar geleden

Gepost door: a.steenbergen | 31-12-09

kefirbloemetjes over heb elke week een portie kefir over die ik weggeef aan familie en vrienden, als je eens zelf melkkefir wil maken.. laat maar horen.

Gepost door: Monique | 03-01-10

Ben op zoek naar een kombuchazwam om op te starten;

groeten
Alex
tel 053390050 of 0495492988

Gepost door: Alex | 14-01-10

kombucha Ik woon in Antwerpen en ben op het opnbaar vervoer aangewezen. Is er iemand in de buurt die me een kombuchakweek kan bezorgen? De mijne begint er raar uit te zien en ik zou graag verder doen met een nieuwe...
Alvast bedankt.

Gepost door: Linda | 31-01-10

hallo,

ik woon in duffel en ben op zoek naar een nieuwe kombucha zwam om terug te starten.
kan iemand mij helpen?
alvast bedankt

Gepost door: Petra | 03-03-10

Ik heb om de 2 weken een paar komboechas op overschot , je kan ze gratis ophalen in Gent, wel gesloten bokaal meebrengen. ronamaan@hotmail.com

Gepost door: bert | 05-04-10

KEFIR Ik heb regelmatig kefirbloempjes of ook genoemd, yoghurtbloempjes teveel.Wie graag een portie heeft om op te starten, laat maar een seintje...

Gepost door: Hilde | 05-04-10

Ik heb af en toe een kombucha-zwam over. Als je er eentje zoekt, mag je me altijd mailen. Misschien heb ik er op dat moment eentje die je bij mij mag komen halen (ik woon in Borsbeek).

Gepost door: Lieve | 20-04-10

Ik heb af en toe een kombucha-zwam over. Wie er eentje zoekt, mag me even een mailtje sturen. Misschien heb ik op dat moment wel eentje die je bij mij kan komen halen (ik woon in Borsbeek).

Gepost door: Lieve | 20-04-10

Ik heb af en toe een kombucha-zwam over. Als je er eentje zoekt, mag je me even een mailtje sturen. Misschien heb ik er op dat moment eentje die je mag komen halen (ik woon in Borsbeek).

Gepost door: Lieve | 20-04-10

Hoi,

Ben op zoek naar een kombucha-zwam om zelf te beginnen kweken...kan iemand mij helpen?
Ben woonachtig te Gent

Groetjes,
Eline

Gepost door: ELINE | 17-08-10

Hoi,

Ben op zoek naar een kombucha-zwam om zelf te beginnen kweken...kan iemand mij helpen?
Ben woonachtig te Gent

Groetjes,
Eline

Gepost door: ELINE | 17-08-10

Hoi,

Ben op zoek naar een kombucha-zwam om zelf te beginnen kweken...kan iemand mij helpen?
Ben woonachtig te Gent

Groetjes,
Eline

Gepost door: ELINE | 17-08-10

Beste,
ik he er een!!! Volgende week zal ik hem moeten delen, hij is te groot geworden... Ik ben van Overmere, niet zo ver van Gent.
Groeten,
Anastassia

Gepost door: Anastassia | 22-08-10

hoi anastassia,

wanneer kan ik daar omkomen? Kan je eventueel je adres doorsturen?

Groetjes, eline (en bedankt!!!)

Gepost door: ELINE | 23-08-10

Hallo,
Ik wil graag zelf thee gaan maken, deelt er iemand misschien Kambucha zwam uit in Amsterdam?

Groetjes!

Gepost door: Gijs | 27-08-10

Hallo, ik heb diabetes 2 en lees dat hier kombucha drank heel goed voor is als je hem 4 weken laat staan. Dan schijnt de suiker niet meer schadelijk te zijn. Heeft iemand hier ervaring mee en heeft iemand in de buurt van Haaksbergen een zwammetje over?

Gepost door: Judith | 29-09-10

Kan er me iemand aan een kombucha-zwam helpen?

Bedankt,
w

Gepost door: Winne | 10-10-10

Wat jaren terug heb ik deze zwam zelf gebruikt met groene thee en rietsuiker. Absoluut fantastisch voor vele kwalen...
Ik wil weer opnieuw daarmee beginnen.Heeft iemand een vliesje voor mij beschikbaar?Een minimaal stukje is genoeg, gezien het zichzelf vergroot door zijn constante groei.
Alvast bedankt.
Warme groeten, Cornelis.

Gepost door: C.van Hal | 18-10-10

hoi allemaal,

http://komboechazwam.nl

hier kunnen jullie het zwam bestellen! makkelijk zat :) en het is best goedkoop.

Groetjes,

Kim

Gepost door: Kim | 26-10-10

Kan iemand mij helpen aan een kombuchazwam ?
Alphonse Depuydt - Deinze - 0474182666
met dank

Gepost door: Alphonse Depuydt | 28-10-10

Kan iemand mij helpen aan een kombuchazwam ?
Alphonse Depuydt - Deinze - 0474182666
met dank

Gepost door: Alphonse Depuydt | 28-10-10

Kan iemand mij helpen aan een kombuchazwam ?
Alphonse Depuydt - Deinze - 0474182666
alphonse.depuydt@telenet.be
met dank

Gepost door: Alphonse Depuydt | 28-10-10

Zou graag opnieuw zelf gaan kweken voor eigen gebruik. Heeft iemand soms een stuk zwam te koop evenals de volledige gebruiksaanwijzing.
Tel 0479 46 85 47
Regio Antwerpen Mechelen

Gepost door: jocelyne | 29-10-10

ik zoek een stukje van de moederzwam, mijn moeder sukkelt met reuma, en ik heb gelezen dat ook deze kombucha wonderen verricht.Vele jaren terug had ik deze zwam,maar door te veel schimmels heb ik het dan opgegeven.Ik bewaarde deze soms in de keuken, daar stond het mengsel rustig,en dan al eens in de kelder,toen begon deze schimmel.
Als iemand uit de omgeving antwerpen en stukje over heeft,en wil delen kom ik het stukje ophalen.
Met dank Patrick gsm 0485.40.11.91

Gepost door: Grieten Patrick | 10-11-10

kan ik bij iemand een stukje 'levende' komboecha bekomen aub ?!
(de drank vind je in biowinkels, maar ik zoek de levende)
regio Antwerpen of eventueel St.Niklaas
mijn gsm: 0487.17.52.98
Rudi M
Alvast bedankt

Gepost door: Rudi Meuwissen | 17-11-10

@ Lieve,
Kan je je email adres eens geven aub? Ben ook van Borsbeek en zeer geïnteresseerd in kombucha!
Bedankt!

Gepost door: Dimitri | 29-11-10

Ben sindskort ook op zoek de levende Komboecha-"zwam".
Mocht er iemand zijn in de regio Antwerpen met 1 op overshot.
thx
Peter

Gepost door: Pepe | 29-11-10

Hey ervarene,
Kunnen jullie me wat mooie ervaringen doorsturen in verband met de komboecha? Dit om te kijken of het waar is wat ze allemaal vertellen. ahoj@pandora.be
Ben dan ook op zoek naar een stukje zwam woon rond Zaventem
0477366924
warme groeten johan

Gepost door: Johan | 04-12-10

Hey ervarene,
Kunnen jullie me wat mooie ervaringen doorsturen in verband met de komboecha? Dit om te kijken of het waar is wat ze allemaal vertellen. ahoj@pandora.be
Ben dan ook op zoek naar een stukje zwam woon rond Zaventem
0477366924
warme groeten johan

Gepost door: Johan | 04-12-10

Mocht je interesse hebben in een stukje gezonde "Kombucha-zwam" Neem dan een contact met me op via e-mail: j.crooymans@live.be
Sinds oktober 2010 kweek ik ook deze zwam.
Dit van een orgineel stukje wat ik verkreeg van een arts toen ik in de maand oktober 2010 in Turkye was.
Sinds dien wordt de drank ook gedronken door een femilie lid van me die opgegeven was door de specialisten.
Op dit moment gaat het echt stukken beter met haar.
Bijna geen pijnen meer en zelfs heeft ze het gevoel dat ze aan het genezen is.

Dit is geen onzin verhaal maar dit is levens echt.

Natuurlijk gun ik u ook een stukje van de Kombucha-zwam.

Met vriendelijke groet,
Jan Crooymans
Tel. vanuit België: 011-726989
Tel. nanuit het buitenland 0032-11726989

Gepost door: Jan | 09-12-10

bESTE Kombucha-kenner,

In het verleden kreeg ik van mijn vader een stuk van de kombutcha moederzwam. kheb dit lange tijd zelf gemaakt met zwarte thee. Ondertussen is de zwam weg. Ik ben 35 jaar, en ben in het laatste jaar 2 maal geopereerd. De laatste
laatse operatie is van 3wk terug. Ik zou heel graag een stukje van de moederzwamm bekomen en terug het brouwseltje te kunnen maken die me opnieuw kan aansterken. Is er iemand die me kan helpen aan een stukje? Ik wil er gerust voor betalen. Ik ben van regio Roeselare - 8800. Maakt niet uit van waar de zwam komt...

Alvast bedankt voor de reacties!

Groetjes natalie

Gepost door: Natalie | 16-12-10

bESTE Kombucha-kenner,

In het verleden kreeg ik van mijn vader een stuk van de kombutcha moederzwam. kheb dit lange tijd zelf gemaakt met zwarte thee. Ondertussen is de zwam weg. Ik ben 35 jaar, en ben in het laatste jaar 2 maal geopereerd. De laatste
laatse operatie is van 3wk terug. Ik zou heel graag een stukje van de moederzwamm bekomen en terug het brouwseltje te kunnen maken die me opnieuw kan aansterken. Is er iemand die me kan helpen aan een stukje? Ik wil er gerust voor betalen. Ik ben van regio Roeselare - 8800. Maakt niet uit van waar de zwam komt...

Alvast bedankt voor de reacties!

Groetjes natalie

oeps vergeten: mijn contactgegevens: natalie.verhegge@telenet.be

Gepost door: Natalie | 16-12-10

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

heeft iemand regie oostende kombucha teveel voor me aub , kom volgende week ook in st niklaas dus als iemand me wil helpen

Gepost door: marleen | 15-01-11

Ik vind alle deze opmerkingen over Kamboecha niet terecht.
Ik drink Kamboecha van mijn geboorte en ik drink deze drank tot nu toe. Nu drink ook mijn dochter en mijn man.
Het is voor ons een wondertje als overal epidemie van grip is zijn wij rustig , wij drinken deze drank en blijven gezond .
Hier is in Nederland mensen niet zo veel over deze product weten
In Oostbloklanden vind je deze product bijna in elk huis.
Hij is natuurlijk geen panacee van alle ziektes. Maar mensen eeuwig deze drank drinken en danken natuur voor deze wonder.

Gepost door: Maria | 28-01-11

Ik ben op zoek naar een stukje kombucha om zelf te beginnen kweken. Kan iemand me helpen? Ik woon in Antwerpen.

Gepost door: lotte | 20-04-11

Voor allen die geinteresseerd zijn in Komboecha, wil ik jullie graag uitnodigen om uw ervaring(en) te mailen naar rudi.meuwissen@yahoo.co.uk
De bedoeling is om te zien wie welke ervaring heeft met komboecha; naderhand wil ik dan graag (een) samenkomst(en) organiserenn zodat we allen met elkaar onze bevindingen kunnen vertellen bij een drankje en een hapje.
Die kunnen dan doorgaan in Antwerpen, Limburg en/of Gent.
In de eerste instantie is het om te peilen of er interesse is, en in de tweede instantie om een samenkomst te organiseren.

Ik hoor het graag van jullie
Groetjes, Rudi M

Gepost door: Rudi M | 29-04-11

Ik woon in de regios Zaanstreek/Amsterdam/ Noord-holland, wie kan mij aan een kombucha zwam helpen?

Gepost door: Feline | 28-07-11

ikzelf maak komboecha,indien iemand dat wenst heb ik soms een zwam die ik kwijt moet ,indien ik daarmee iemand kan plezieren geef ik die gratis weg,

Gepost door: Dorine | 30-08-11

gezocht gratis Komboechazwam omgeving postcode 2941
alvast bedankt.

Gepost door: barbie64 | 21-09-11

Graag had ik een nieuwe kombucha zwam ?kan mij iemand helpen eraan.ik wil gerust ervoor betalen.
0479757599
bruno.rondou@telenet.be

Gepost door: bruno rondou | 02-10-11

ik zou graag beginnen met het maken van Kombucha. Heeft er iemand in de buurt van Gent nog een zwam over?
Alvast veel dank

Gepost door: Chris | 04-10-11

wil er iemand contact met me opnemen als ze een kombuchazwam weggeven , ik ben dringend op zoek

lieve groeten

Gepost door: annemieke | 15-10-11

wil er iemand contact met me opnemen als ze een kombuchazwam weggeven , ik ben dringend op zoek

lieve groeten

Gepost door: annemieke | 15-10-11

wil er iemand contact met me opnemen als ze een kombuchazwam weggeven , ik ben dringend op zoek

lieve groeten

Gepost door: annemieke | 15-10-11

Ik heb theezwam in voorraad. Ik drink deze drank van theezwam hele mijn leven en mijn gezin ook . Wil wil hem hebben en kweken neem met mij contact.
Prijs is van 3 euro tot 5 euro p.st.

Groeten,
Maria

Gepost door: Maria | 03-09-12

Ik zou graag ook beginnen met kombucha maar ik heb geen zwam. Zou iemand me kunnen helpen uit regio Brugge,Oostende,Heist,Middelkerke?

Alvast bedankt
Sarah

Gepost door: Sarah | 25-09-12

Ik zou graag starten met het zelf maken van Kombucha.
Ik woon in Boechout (België).
Kan iemand die in de nabijheid woont me helpen met een zwam en wat instructies ?

Graag een mailtje.

Mvg,

Pierre Heylen

Gepost door: Pierre Heylen | 15-10-12

Graag mailtje op volgend adres:

Pierreheylen@hotmail.com

Gepost door: Pierre Heylen | 15-10-12

KEFIR Ik heb regelmatig kefirbloempjes of ook genoemd, yoghurtbloempjes teveel.Wie graag een portie heeft om op te starten, laat maar een seintje...

Gepost door: Hilde | 05-04-10

Beste Hilde, ik zou graag starten met het zelf maken van yoghurt. Ik woon in Boechout. Kan je me contacteren op:
lieve_proost@hotmail.com

Bedankt bij voorbaat,
Lieve Proost
Mussenhoevelaan 12
2530 Boechout

Gepost door: Lieve proost | 15-10-12

Zou graag terug in bezit van een stukje zwam komen zodat ik terug een kweek kan opstarten.
Reactie op Evelyne-kwikske@skynet.be aub

Gepost door: Willy | 24-10-12

Beste,
ik ben op zoek naar meer informatie van de Kombuchazwam.
Helpt dit ook bij stoelgangproblemen. Ik heb daar namelijk al jaren last van. Helpt dit ook om gewicht te verliezen?
De drankjes die je in de Delhaize kunt kopen van Carpe Diem,is dit gelijkaardig aan de zwam die je zelf kweekt?

Gepost door: De Bleecker Christel | 23-12-12

Beste,
ik ben op zoek naar meer informatie van de Kombuchazwam.
Helpt dit ook bij stoelgangproblemen. Ik heb daar namelijk al jaren last van. Helpt dit ook om gewicht te verliezen?
De drankjes die je in de Delhaize kunt kopen van Carpe Diem,is dit gelijkaardig aan de zwam die je zelf kweekt?
christel.de.bleecker@telenet.be

Gepost door: De Bleecker Christel | 23-12-12

ik ben op zoek naar een stuk kombuchazwam, kan er mij iemand daarbij helpen, alvast bedankt

denis,

Gepost door: duchau denis | 16-02-13

Als ik dit allemaal lees ben ik een beetje bang om die zwam te gebruiken.
Ik heb sinds kort terug yogurtbloempjes en heb nu ook gehoord van WATERKEFIR en ben daar naar op zoek.
Kan iemand mij hiermee helpen ?

lindasempels@gmail.com

Gepost door: Linda | 12-03-13

zoek een komboechazwam ben van Belgisch Limburg

Gepost door: Baeten Lisette | 18-03-13

zoek een komboechazwam ben van Belgisch Limburg 0487440959of lisette.baeten1@telenet.be

Gepost door: Baeten Lisette | 18-03-13

ik snap niet dat jullie 1 j kombuha steeds gebruiken! uw kambucha maakt toch een baby kombuchas om 2 weken! deze moet je gebruiken joh!
wat betreft iemand wier is geopereerd door kambucha ? lol
zal ik je vertellen waarom hij problemen kreeg? en hij mag blij zijn dat hij is niet dood gegaan! WANT JE MOET KAmbuch MAKEN VOLGENS INSTRUKTIEs! EN NOOIT IJZER GEBRUIKEN(IK KEN IEMAND DIE IN PLAATS V GLASSEN POT EEN IJZER POT WOU GEBRUIKEN EN HIJ ZOU ZEKER DOOD GAAN ALS IK DAT NIET GEZIEN HAD! EN IK MOET HEM OVERHALEN OM IJZER NIET TE GEBRUINE! ZO DOOM ZIJN SOMMIGEN!

Gepost door: THEA | 17-05-13

Ik ben op zoek naar een komboechazwam en waterkefir in omgeving Antwerpen of Gent. Alvast bedankt!

Gepost door: Ysabel | 28-05-13

ben op zoek naar een kombuchazwam ben van Belgisch Limburg Sint Truiden 0468309332gepost door Nadine

Gepost door: mathijs nadine | 10-07-13

mathijsnadine@hotmail.com men mail ardes wzcht op reacties thx

Gepost door: mathijsnadine | 11-07-13

Ben op zoek naar kombuchazwam regio oostende,heeft er iemand baby op overschot?

Gepost door: Blanche | 12-08-13

Wie kan mij snel aan een kombucha-zwam helpen? Regio Noord-Limburg.
Mail naar jeanne_jansen@hotmail.com
Bedankt.

Gepost door: Jeanne | 18-12-13

Hallo Mensen
Kombucha die je zelf thuis maakt is heel verschilend van de kombucha die je in de handel koopt.ik maak hem( of haar?) al jaren zelf. De kombucha in de handel wordt om kommercele redenen zo ONzuur mogelijk en veel te zoet verkocht.Maak hem zelf! Ik wil het jullie met plezier leren en ik heb ook zwammen op overschot. Waterkefir maak ik ook .Die meng ik met kombucha.Dus waterkefir bloempjes heb ik ook steeds over. Als je dan toch kombucha uit de handel wil koop dan :originele kombucha bio .je kan hem /haar kopen in sommige natuurvoedingszaken en bij bepaalde apothekers. op de website: www.komboefarma.be vind je info en verkooppunten. Alhoewel ik hem nog vrij zoet vind heeft ze/ hij tevens een diepzure smaak. Wordt verkocht in bruine glazen flessen 5geen statiegeld)van 1liter. Ik betaalde bij de apotheker 7 euro. Je kam me kontakteren per mail. Ik woon in gent (belgie). Grtz jan

Gepost door: jan | 18-01-14

Korrektie: lees: ....in bruine glazen flessen ( geen statiegeld) van 1 liter....Je kan me....

Gepost door: jan | 18-01-14

Kombucha zwam en/ of waterkefir -bloempjes te halen bij

jandebeir@gmail.com

Regio Gent.

Gepost door: jan | 26-01-14

Beste mensen

Wie kan me helpen aan een Kombucha zwam
regio limburg (Ned)

groetjes Romi

Gepost door: romi | 03-05-14

Wie kan mij helpen aan een kombucha zwam? Regio Amsterdam. Groetjes Trace

Gepost door: Trace | 19-05-14

wie kan mij aan een Kombucha zwam helpen?

Regio Sint-Niklaas ,maar wil er ook wel een stukje voor rijden :-)

Gepost door: Dimitri | 20-06-14

Hallo , ik maak al bijna 20 j Kombucha , ooit nog gekocht via postorder bij Brouwland met boek erbij.
Als je die drank in de supermarkt bekijkt is die meestal verdund met een vruchtensap dus uitkijken hoeveel procent Kombucha er werkelijk in zit ! Bovendien is die ook gepasteuristeerd dus , daag enzymen !
Wat ik af en toe doe is de drank testen met een PH-papiertje , de pH moet tussen de 2 en 3 liggen , anders is die niet goed !
Zele, België

Gepost door: Luc | 27-07-14

Dag iedereen!
Ben mij aan het verdiepen in komboecha, deze week een fles gekocht en bevalt me goed, maar zou dit ook heel graag zelf maken, indien iemand me aan een zwam kan helpen regio Roeselare of Westende en omstreken? Alvast bedankt!

Gepost door: Lynn | 13-03-15

Geachte,

Ik bereid al veel jaren komboucha met een goed resultaat.
De laatste tijd lukt het niet meer.
Na enkele dagen komt daar zo even een dun
bruin velletje op en dat blijft zo.
Ik heb van iemand een nieuwe gehad met een
zeer goed resultaat.
De volgende bereiding terug mis.
Wat kan hier dan de oorzaak zijn ?
Een antwoordje ware me zeer
aangenaam.
Dank bij voorbaat.
0494393440
ovdv2014@hotmail.com

Gepost door: stafke | 16-03-15

De commentaren zijn gesloten.