01-11-08

Kip in tomatenwijnsaus

1 kip (in stukken gesneden), 4 tomaten of 1 blik tomaten, tijm, oregano, rode wijn, boter, bloem, peper en zout.

Doe de kip in een pot, kruid af met tijm, peper en zout en giet er rode wijn op tot de kip onder staat. Af en toe omdraaien.

Haal de kip uit de marinade en haal ze door de bloem. Laat wat boter smelten en bak hierin de kip langs alle zijden. Voeg er de in stukken gehakte tomaten, de marinade en de oregano aan toe. Zet even op een hoog vuur tot het geheel kookt en draai het vuur dan stiller. Laat zachtjes pruttelen tot de kip gaar is en draai het vuur dan hoger om de saus te laten inkoken (zonder deksel).

Dien op met (stok)brood of pasta.

 

14:52 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: italiaanse keuken, kipgerechten |  Facebook |

Commentaren

hmm deze vind ik wel is de moeite om is uit te proberen. kip vind ik goed en wijn ook, misschien een goeie combinatie!

Gepost door: patrick | 03-11-08

De commentaren zijn gesloten.