08-11-08

Lauw slaatje van andijvie en spekreepjes

1 (krul)andijvie, 3 sjalotjes, 8 sneetjes spek (zonder vet en in reepjes gesneden), 2 potjes room, boter, mosterd, peper en zout.

Was de andijvie en zwier hem droog. Snijd hem in fijne reepjes en verdeel hem over 4 borden.

Pel de sjalotten en snipper ze erg fijn. Laat wat boter in een pan smelten en bak hierin de sjalotten glazig. Voeg er dan de spekreepjes aan toe en bak gedurende enkele minuten langs alle zijden. Kruid af met peper en zout.

Voeg er de room en mosterd aan toe en laat het geheel op een hoog vuur inkoken. Proef af en schep het geheel over de andijvie.

Opdienen met (stok)brood en eventueel (voor de liefhebbers) feta.

09:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: salades |  Facebook |

Commentaren

een goede morgen ja dat zou kunnen smaken
maar er een leuke weekend van
groetjes

Gepost door: @ludwig | 08-11-08

De commentaren zijn gesloten.