09-11-08

Rogan josh

1 kg lamsstoofsel, 1 ui, 1 stukje gember (3 cm), 4 teentjes look, 250 ml yoghurt, cayennepeper, asafoetida, koriander, kardemom, komijn, 4 zwarte peperkorrels, kurkuma, garam massala, 2 eetl amandelen, gheen (geklaarde boter) of olie, verse koriander.

Meng de yoghurt met een snuifje cayennepeper en 1/4 theel asafoetida, meng dit door het vlees en zet weg.

Maal de koriander, kardomom, komijn fijn (is ook in poedervorm te verkrijgen) en voeg hier de fijngehmaakte peperkorrels, gember, look en amandelen aan toe. Meng het geheel tot een pasta, voeg desnoods wat water toe.

Pel en snipper de uit en bak hem op een laag vuurtje goudbruin. Gebruik hiervoor liefst ghee, maar het kan ook met olie. Voeg er dan het lamsvlees met de marinade aan toe en bak het gedurende een tiental minuten op een hoog vuur. Draai het vuur lager, doe een deksel op de pot en laat het geheel gedurende een 3 kwartier zachtjes stoven.

Doe daarna enkele eetlepels water bij de stoofschotel en laat het inkoken op een hoog vuur. Herhaal dit nogmaals, voeg er een theel garam masala aan toe en laat het nog eventjes sudderen tot het vlees gaar is. Voeg er op het laatst de fijngehakte korianderblaadjes aan toe als garnering en dien onmiddellijk op.

Opdienen met rijst of naan.

10:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: indische keuken, vleesgerechten |  Facebook |

Commentaren

Heerlijk! Ruikt en smaakt waarschijnlijk heerlijk. Wordt genoteerd!

Gepost door: Vrijdenker | 09-11-08

De commentaren zijn gesloten.