11-11-08

Bonen met pikante worstjes

200 g gedroogde kidneybonen (van die bruine bonen), enkele pikante worstjes (bv merguez), 1 grote ui, 1 orde paprika, 3 teenjes look, 2 blikken gepelde tomaten, chilipoeder, gemalen komijn, paprikapoeder, oregano, peper en zout.

Laat de bonen de nacht voordien in een kom water weken, spoel ze af en laat opnieuw uitlekken. Doe ze in een kookpot en breng ze aan de kook tot ze bijna gaar zijn. Laat ze opnieuw uitlekken.

Doe wat olijfolie in een diepe pan en bak hierin de worstjes bruin. Haal ze eruit en laat ze op wat keukenpapier uitlekken. Pel en snipper de ui en bak deze in dezelfde olie glazig. Voeg er 1/2 theel komijn, paprikapoeder en chili naar smaak aan toe. Bak alles gedurende enkele minuten en voeg er daarna de bonen en de gepelde tomaten aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna op een zacht vuurtje gedurende 1 uur sudderen tot de bonen zacht zijn. Voeg er op het einde de worstjes aan toe en roer er de oregano door. Laat alles goed opwarmen en dien onmiddellijk op.

Opdienen met tortilla's.

09:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mexicaanse keuken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.