12-11-08

Spinaziesoufflé

450 g verse spinazie, 25 g boter, geraspte kaas (liefst parmezan), 25 g bloem, 250 ml melk, 4 eieren, peper en zout.

Was de spinazie grondig en kook (of stoom) hem in een 5-tal minuten gaar en laat hem uitlekken.

Vet een ovenschaal in met wat boter en bestrooi met de kaas.

Los de bloem op in de melk. Laat de boter smelten en voeg het melkmengsel onder voordurende roeren aan de boter toe. Blijf roeren tot de saus dik is en doe daarna het vuur uit. Roer er de spinazie door. Doe er daarna al roerend de eierdooiers en de kaas (houd nog wat over om de soufflé mee te bestrooien) bij en kruid af met peper en zout. Klop de eiwitten stijf en roer het onder het spinaziemengsel. Giet het mengsel over in de ovenvaste schaal en bestrooi het rest van de kaas. Bak de soufflé gedurende een half uur in een oven van 190°C totdat hij goed gerezen is.

08:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vegetarische gerechten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.