15-11-08

Minestrone

100 g gedroogde witte bonen, enkele stengels witte selder, 2 aardappelen, 1 courgette, 2 wortelen, 1 prei, 1 dikke ui, enkele bloemkoolroosjes, 2 tomaten, 150 g erwten , enkele takjes peterselie, 1 laurierblad, 1 teentje look, enkele blasilicumblaajes, 75 g rijst, boter, 2 sneetjes gerookt spek, kippenbouillon, parmezaanse kaas, peper en zout.

Laat de bonen 1 nacht voordien in water weken. Giet ze daarna af, spoel ze en kook ze tot ze bijna gaar zijn.

Maak alle de selder, aardappel, courgette, wortel, prei, bloemkool en erwten schoon en snijd ze in blokjes of schijven. Laat wat boter in een kookpot smelten en stoof hierin de groenten gedurende enkele minuten zodat ze hun smaak afgeven. Voeg er dan de bonen, de bouillon, de laurier en peterselie aan toe. Laat de soep gedurende een half uurtje koken.

Pel en snipper de ui en pers het teentje look. Snijd het spek in blokjes en bak het in wat boter. Haal het spek uit de pan en bak in dezelfde boter de ui en knoflook gedurende enkele minuten, de ui mag niet bruin worden.

Blancheer de tomaten en ontdoe ze van de pel en snijd ze in stukjes. Doe nu de ui, het spek, de tomaten samen met de rijst bij de soep en laat nog even zachtjes koken tot alles gaar is. Haal het laurierblad en de peterselie voor het opdienen uit de soep en kruid ze af met wat peper en zout. Garneer met fijngesneden basilicum en dien op met parmezaanse kaas.

08:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: soepen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.