15-11-08

Vol-au-vent

1 kip, 300 g gehakt, 1 doosje champignons, 1 citroen, 2 laurierblaadjes, tijm, enkele takjes peterselie, 1 potje room, 4 eieren, emmenthal, paneermeel, roux (40 g boter op 80 g bloem), boter, peper en zout.

Kook de kip met de kruiden gaar (liefst in water met wat prei, selder, wortel).

Doe ondertussen het gehakt in een diepe kom en meng het met 1 ei en wat paneermeel tot een vaste massa en rol hiervan balletjes.

Laat de kip afkoelen als ze gaar is en zeef het vocht. Kook hierin de balletjes gaar.

Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Laat wat boter in een pan smelten en bak de champignons kort en krachtig. Kruid ze af met peper en zout.

Doe de kip samen met de balletjes en de champignons in een kom en zet apart.

Maak de roux: laat wat boter smelten (niet bruin laten worden! en voeg hierbij al roerend de bloem. Laat op een zacht vuurtje 'bakken' tot je een koekjesgeur bekomt. Voeg er dan al roerend de kippenbouillon aan toe tot de saus van dikte is (normaal gezien voor deze hoeveelheid roux anderhalve liter). Per de citroen en voeg het sap aan de saus toe. Voeg er wat kaas aan toe en proef af. Eventueel bijkruiden met peper en zout.

Maak een liaison van 15 à 20 cl room en 3 eierdooiers. Voeg dit op het laatst aan de saus toe, deze mag daarna niet meer koken!

Opdienen met fritten.

08:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kipgerechten |  Facebook |

Commentaren

hallo Die flantaart is een brusselse flantaart. het recept er van komt van iemand die vroeger daar een bakkerij had. vandaag had ik ook vol au vent maar dat was geen zelfgemaakte. maar de zelfgemaakte vind ik wel veel beter.

Gepost door: kristel | 15-11-08

De commentaren zijn gesloten.