16-11-08

Quiche met uien, spek en kruiden

Voor het deeg:
200 g bloem, 100 g boter, 1 eierdooier, water, zout.
Voor de vulling:
3 uien, 100 g spek, 250 g gruyère, 4 eieren, gemengde kruiden (tijm, oregano, peterselie,...), 1 potje room, boter, peper en zout.

Zeef de bloem in een diepe kom, maar een kuiltje in het midden en brokkel hierin de boter. Voeg er het zout en het ei aan toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg er eventueel wat water aan toe.

Wikkel het deeg in een folie en laat gedurende 1 uur in de koelkast rusten. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol hierop het deeg uit. Beboter een taartvorm en leg hierin de deeg.

Pel en snijd de uien in dunne ringen en bak ze in wat boter glazig. Voeg er het in blokjes gesneden spek aan toe en bak even mee. Laat afkoelen. Doe de uien, het spek, de kaas en de eieren in een kom. Voeg er de kruiden en de room aan toe en kruid af met peper en zout. Meng het geheel en giet het in de taartvorm. Bak de quiche in een oven van 200°C gedurende 35 à 40 minuten tot hij goudbruin is. Om te zien of hij gaar is kan je een (brei)naald in de quiche steken, als er geen deeg meer aanplakt is hij gaar.

 

08:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: franse keuken |  Facebook |

Commentaren

Hey Mm lekker. Ik denk dat ik vandaag bij kom eten. Ik wens je nog een fijne zondag.

Gepost door: martin | 16-11-08

De commentaren zijn gesloten.