17-11-08

Tomatensoep met balletjes

1 prei, 1 ui, 2 wortelen, enkele takjes selder, 1 aardappel, 3 teentjes look, 1 blik tomaten, enkele basilicumblaadjes, 300 g gehakt, 1 ei, paneermeel, water, olijfolie, peper en zout.

Tomatensoep

Doe wat olijfolie in een kookpot en voeg hierbij de schoongemaakte en in stukken gesneden groenten. Sueer ze gedurende enkele minuten en giet er daarna water op. Kruid af met peper en zout en laat de groeten zachtjes gaar worden.

Doe het gehakt in een diepe kom en voeg hierbij het ei, peper en zout en wat paneermeel. Kneed het gehakt tot een vaste massa en rol er balletjes van.

Voeg, als de groenten gaar zijn, het blik tomaten aan de soep en mix alles fijn. Doe de balletjes bij de soep en zet opnieuw op het vuur tot de balletjes gaar zijn. Garneer met fijngesnipperde basilicumblaadjes.

08:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: soepen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.