13-12-08

Kip cacciatore

1 kip, in stukken gesneden, 2 uien, een blik tomaten, een kastje champignons, 2 teentjes knoflook, peterselie, oregano, basilicum, 1 laurierblad, 150 ml kippenbouillon, 150 ml rode wijn, 1 el rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout.

Doe wat olijfolie in een kookpot en bak hierin de kip langs alle zijden. Kruid af met peper en zout. Haal de kip uit de pot en laat afkoelen.

Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook. Bak in dezelfde olie de uien en de geplette knoflook gedurende enkele minuten. Voeg er de in schijfjes gesneden champignons aan toe en laat ze nog even meebakken. Giet de bouillon, wijn en wijazijn over de groenten. Laat de saus inkoken tot de helft.

Voeg er de verse kruiden en ontvelde en in stukjes gesneden tomaten aan toe. Roer goed en voeg er de kip aan toe. Leg de kip bij de groenten en laat ze zachtjes klaarsudderen.

Opdienen met pasta.

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kipgerechten |  Facebook |

Commentaren

Misverstand ... Ik dacht dat die rode wijn er was om tijdens het koken uit te drinken :-)

Nog een prettig weekend!

PS. Je hebt wijazijn geschreven.

Gepost door: Vrijdenker | 13-12-08

Zo begint elk recept van mijn broer: giet een glas wijn in de kok :-)
Sorry, typfour, maar je snapt me wel hé.

Gepost door: Nadia | 13-12-08

De commentaren zijn gesloten.