14-03-09

Marokkaanse kip

4 kipfilets, 1 citroen, verse peterselie, verse koriander, 1 teentje look, gemalen koriander, konijn, paprikapoeder, een snufje chilipoeder, olijfolie, peper en zout.

Maak in de kipfilets enkele ondiepe sneetjes. Meng het citroensap, de olie, de kruiden en marineer hierin de filets gedurende enkele uren (af en toe omkeren of overgieten). Laat ze uitlekken en bak ze op de barbecue gaar, maar bestrijk ze regelmatig met de marinade. Kruid af met peper en zout.

Dien op een een salade van fijne, rauwe groenten (witte kool, wortelen, komkommer, paprika,...) en brood.

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kipgerechten, marokkaanse keuken |  Facebook |

Commentaren

Verse koriander Nadia, wat bedoel je met verse koriander? De blaadjes, de zaaddoosjes? Ik heb verleden jaar koriander gezaaid. Ik weet niet wat je met de verse blaadjes kan doen. Ik heb alles in zaad laten komen en de zaaddoosjes in de zon laten drogen. Koriander geeft wel een aparte smaak an je gerechten.

Gepost door: Vrijdenker | 14-03-09

@vrijdenker Van koriander worden zowel de verse blaadjes als de gedroogde zaadjes gebruiken. Ze hebben een verschillende smaak. In de Inische keuken worden beiden gebruikt, de blaadjes vooral als garnering, maar ook als smaakgever. Met verse koriander bedoel ik dus de verse blaadjes van de plant, ik denk trouwens niet dat je gedroogde blaadjes kan kopen. Ik heb momenteel koriander ingevroren omdat de plant binnen snel kapot gaat, maar ik vind het toch niet zo geslaagd als wanneer je de blaadjes vers afknipt.

Gepost door: Nadia | 14-03-09

@Nadia Bedankt voor de uitleg!

Gepost door: Vrijdenker | 27-03-09

De commentaren zijn gesloten.