18-03-09

Kruidig kalkoenstoofpotje

1 kg kalkoenfilet, 1 ui, 1 (rode) paprika, 1 dl droge, witte wijn, 1 eetl tomatenpuree, water, 4 kardemompitten, een theelepel kaneel, een theelepel citroengras (in poeder), zeste van een halve citroen, boter, kippenbouillon, peper en zout.

Laat wat boter in een pot smelten en bak hierin de in halve ringen gesneden ui en de fijngesneden paprika glazig. Haal de groenten uit de pan en bak in dezelfde boter de fijngesneden kalkoenfilet aan alle kanten bruin. Voeg er de groenten, de wijn, de omatenpuree aan toe en vul aan met de bouillon tot alles onder staat. Doe er de kruiden bij en laat alles op een zacht vuurtje klaarpruttelen. Als de saus niet dik genoeg is nog even laten inkoken. Afkruiden met peper en zout

Opdienen met rijst.

07:18 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kipgerechten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.