11-04-09

Teken de petitie tegen de toelating van de ggo-rijst van Bayer

In de komende weken zal de Europese Unie beslissen over de toelating van de ggo-rijst van Bayer (LL62) in EU landen en zal deze rijst mogelijk in de rekken van uw supermarkt of op uw bord belanden.

Teken de petitie

Bayer heeft de rijst genetisch gemanipuleerd om bestendig te worden tegen een giftig bestrijdingsmiddel dat het op termijn verboden zal worden in Europa. Als de Europese Unie de import van de ggo-rijst van Bayer toestaat, kunnen boeren in de VS en op andere plaatsen in de wereld die rijst snel beginnen zaaien. Dat zal de deuren voor besmetting van onze voedselketen open zetten.

Rijst is het basisvoedsel voor de helft van de wereldbevolking. Genetisch gemanipuleerde rijst vormt een bedreiging voor de voedselzekerheid, onze gezondheid, de landbouw en de biodiversiteit.

Wij vragen de EU en alle regeringen over de hele wereld om de ggo-rijst van Bayer niet toe te staan en om gevaarlijke testen met gemanipuleerde rijst te stoppen en zo consumenten en boeren te beschermen.

Op 20 april zullen de Europese lidstatenhet onderwerp bespreken en misschien al een beslissing nemen over de toelating van de ggo-rijst LL62 in de EU. Om de toelating te voorkomen moeten we snel reageren!

Teken de petitie en vraag de Belgische en andere regeringen om ggo-rijst niet toe te staan en zo consumenten en boeren te beschermen.

> Teken de petitie tegen de toelating van de ggo-rijst van Bayer

Handen van onze rijst! Teken de petitie.Hartelijk bedankt voor uw steun!

Milieuvriendelijke groeten,

Maurice Losch
Verantwoordelijke voor de ggo-campagne

06:11 Gepost door Women in Gezondheid | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.