15-05-09

Kippenstoofpotje

1 kip (in stukken gesneden), 2 uien, 2 wortelen, 1 prei, 500g kidneybonen (gedroogd of uit blik), 1 1/2 dl kippenkouillon, een geutje citroensap, paprikapoeder, marjolein, olijfolie, peper en zout.

Indien je gedroogde bonen gebruikt, zet ze dan de nacht voordien onder water en kook of stoom ze de dag nadien gaar.

Wrijf de kip in met het paprikapoeder, marjolein, peper en zout en bak ze aan alle kanten bruin in wat olijfolie.

Pel de uien en de prei en snijd ze in ringen. Was of schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Doe wat olijfolie in een kookpot en bak hierin de uien goudbruin. Voeg er dan de rest van de groenten aan toe en stoof alles gedurende een kwartiertje. Doe er de kip en de bouillon bij en laat het geheel een uurtje stoven tot het gaar is. Roer er, als alles klaar is, een geutje citroensap door.

Opdienen met een salade met paprika.

04:59 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kipgerechten |  Facebook |

Commentaren

mmmmmmmmmmmm ziet er lekker uit

Gepost door: daemske | 15-05-09

De commentaren zijn gesloten.