18-05-09

Stoofschotel met rijst en bonen

500 g stoofvlees, 250 g gedroogde kidneybonen, 250 g princessen, 2 wortelen, 1 ui, 2 eetlepels geconcentreerde tomaten, marjolein, olijfolie, een groot glas rijst, peper en zout.

Zet de bonen 1 nacht op voorhand in water te week en stoom of kook ze gedurende 1 uur.

Bak het vlees langs alle kanten in de olijfolie, kruid af met peper en zout en overgiet het met water tot het onder staat, breng aan de kook en laat gedurende een half uur sudderen.

Maak intussen de princesseboontjes schoon en doe ze samen met de kidneybonen bij de stoofschotel. Pel de ui en snijd hem in stukken, schil de wortelen en snijd ze in schijfjes en voeg de groenten aan de stoofschotel toe. Voeg er de geconcentreerde tomaten en de marjolein aan toe. Voeg er, als het vlees bijna gaar is, de rijst aan toe en laat verder sudderen tot deze gaar is. Afkruiden met peper en zout.

Houd de stoofschotel in de gaten en voeg er indien nodig wat water aan toe.

Is zonder vlees een volwaardige vegetarische maaltijd.

 

06:04 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vleesgerechten |  Facebook |

Commentaren

gaat lekker zijn

Gepost door: daemske | 18-05-09

De commentaren zijn gesloten.