20-05-09

Lamsvlees met bonen

500 g lamsstoofsel, 300 g gedroogde witte bonen, 1 ui, 1 stengel witte selder, 2 à 3 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 3 lepels geconcentreerde tomaten, 1 blaadje laurier, olijfolie, peper en zout.

Zet de bonen 1 nacht op voorhand in water en stoom of kook ze de dag nadien gaar.

Snijd het lamsvlees in kleine stukjes en bak het langs alle kanten buin. Kruid af met peper en zout. Pel de ui en snijd hem in ringen. Maar de selder schoon en snijd in schijfjes. Pel de knoflook en pers hem over het vlees. Bak gedurende enkele minuten, voeg de groenten eraan toe en bak nog eens gedurende enkele minuten. Giet water over het geheel tot het onder staat en laat het op een zacht vuurtje sudderen tot het vlees bijna gaar is. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Voeg er de geconcentrerde tomaten, bonen en de paprika zo'n kwartiertje voor alles gaar is. Kruid af met peper en zout en dien op met rijst of pasta.

Deze schotel is zonder vlees opnieuw een volwaardige vegetarische schotel. Gebruik in dit geval wel meer groeten, vooral bonen.

04:30 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vleesgerechten |  Facebook |

Commentaren

zal er is rap aan begingen ziet er goed uit

Gepost door: daemske | 20-05-09

De commentaren zijn gesloten.