21-05-09

Chinese rundsreepjes met bosui

400g steak, 1 botje bosuitjes (pijpajuin), 1 ui, 2 preien, sojasaus, olie om te bakken, vijfkruidenpoeder, een kopje kippenbouillon, 1 koffielepel maïzena, peper en zout.

Snijd de steak in reepjes en marineer hem in de maïzena met 1 eetlepel olie gedurende een half uur.

Maak ondertussen de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken van zo'n 3 cm en snijd ze in de lengte door. Maak de preien schoon en snijd in ringen. Pel de ui en snijd hem grof.

Doe wat olie in een wok en verhit goed hem alvorens het vlees toe te voegen. Roerbak tot hij doorbakken is. Haal het vlees uit de wok en voeg er de groenten aan toe. Roerbak gedurende enkele minuten en voeg het vlees opnieuw toe. Roerbak opnieuw gedurende enkele minuten. Voeg wat olie toe indien nodig.

Giet een geutje sojasaus over het gerecht en blijft roeren. Doe er de kippenbouillon bij en strooi er een snuifje vijfkruidenpoeder over. Blijf roeren tot de groenten kanppend gaar zijn.

Die op met rijst of mie.

04:30 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vleesgerechten, chinese keuken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.