22-05-09

Franse kipstoofschotel

1 kip, 1 aubergine, 1 courgette, 1 ui, 1 groene paprika, 1/2 komkommer, 3 tomaten, 3 teentjes knoflook, marjolein, rozemarijn, basilicum, peterselie, olijfolie, geconcentreerde tomaten, citroensap, peper en zout.

Snijd de kip in stukken en kook hem gaar. Ik doe dit altijd in water met prei, selder, wortelen en ui. De overschot van de bouillon kan gemakkelijk ingevroren worden voor een volgende keer. Houd deze keer 1/4 l opzij voor dit gerecht.

Maak de komkommer, courgette en aubergine schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in een zeef, strooi er zout over en laat gedurende een 15 minuten staan. Spoel ze dan af en dep ze droog.

Pel en snipper de ui en bak ze glazig in wat olijfolie. Doe er dan de andere groenten bij, behalve de tomaten. Roerbak de groenten gedurende enkele minuten. Doe er dan de geperste look, in stukken gesneden tomaten en de kippenbouillon bij. Laat alles op een zacht vuurtje sudderen tot de groenten gaar zijn. Doe er dan de kip bij en laat ze opnieuw opwarmen.

Kruid af met de kruiden, een eetlepel citroensap en geconcentreerde tomaten.

Opdienen met stokbrood of rijst.

04:30 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kipgerechten, franse keuken |  Facebook |

Commentaren

Rijst Het water komt mij al in de mond! Bij dergelijk gerecht dienen we soms wilde rijst op. De wilde rijst overgoten met de gaargekookte Zuiderse groentjes vind ik een ware lekkernij.

Nog een prettig weekend

Gepost door: Vrijdenker | 23-05-09

denk weer zeer lekker

Gepost door: daemske | 24-05-09

De commentaren zijn gesloten.