27-05-09

Indische stoofschotel met kipfilet en tuinbonen

4 kipfilets, 1 grote rode paprika, 400 g tuinbonen, 1 ui, 2 grote tomaten, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels geconcentreerde tomaten, 1/2 eetl kurkuma, 1 eetl garam masala, een snufje korianderpoeder, chilipoeder naar smaak, verse koriander, een geutje rode wijnazijn, olie, peper en zout.

Gebruik je verse tuinbonen, stoom of kook ze dan gaar op voorhand.

Pel en snipper de ui en bak hem gedurende enkele minuten in wat olie. Voeg er dan de geperste look aan toe en bak nog even mee, maar let op dat hij niet verbrandt. Doe er dan de in stukken gesneden tomaten, de geconcentreerde tomaten en de kruiden (behalve de verse koriander) aan toe. Roer even en doe er dan een geutje rode wijnazijn bij en roer nog gedurende enkele minuten. Voeg er de tuinbonen en de in reepjes gesneden paprika aan toe.

Snijd de kipfilet in stukjes en voeg hem aan het gerecht toe wanneer de paprika gaar is. Roerbak tot de kipfilet volledig doorbakken is. Kruid af met peper en zout en garneer met verse korianderblaadjes.

Dien op met rijst.

06:03 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: indische keuken, kipgerechten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.