01-06-09

Zuiderse lamsstoofschotel

800 g lamsvlees, 1 ui, 4 tomaten, 1 sinaasappel, 2 teentjes knoflook, 1 aubergine, verse korainder, kaneel, 1 cm verse gember, bouillon, olijfolie, peper en zout.

Pel en snipper de ui en bak hem samen met het lamsvlees gedurende enkele minuten. Voeg er dan de gerastpte schil van de sinaasappel en het sap, de bouillon (tot alles onder staat), de kaneel, de look en de gember aan toe.

Laat op een zacht vuurtje pruttelen gedurende een uurtje. Voeg er dan de in stukken gesneden tomaten en aubergine aan toe en laat nog verder pruttelen tot het vlees gaar is. Laat de saus wat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid af met peper en zout en garneer met verse korainderblaadjes.

Opdienen met couscous.

 

16:23 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (4) | Tags: vleesgerechten, marokkaanse keuken |  Facebook |

Commentaren

ga eens proberen ziet me goed uit

Gepost door: daemske | 02-06-09

Onweerstaanbaar Lijkt me een onweerstaanbaar hemels gerecht!

Gepost door: Vrijdenker | 05-06-09

Gelukkig heb ik net gegeten want ik vermoed dat dit LEKKER vreten is!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 07-06-09

@Rudi Maar morgen komt er nog een maaltijd hé :-)

Gepost door: Nadia | 07-06-09

De commentaren zijn gesloten.