09-08-09

Rösti met ui en ham

1 kg aardappelen, 4 dikke uien, 1 dikke snede ham, 1 potje room, (kippen)bouillon, gemalen kaas, boter, peper en zout.

Schil en was de aardappelen, dep ze droog en rasp ze. Pel de uien en snijd ze in fijne ringen. Snijd de ham in blokjes.

Doe wat boter in een pan en bak hierin de aardappelen en uien tot ze min of meer gaar zijn. Voeg er telkens wanneer het geheel te droog wordt wat bouillon aan toe. Voeg er op het eind de hamblokjes en de room en de gemalen kaas aan toe tot de kaas gesmolten is. Kruid af met peper en zout en doe het gerecht in een vuurvaste ovenschaal.

Warm de rösti op in de oven. Je kan er eventueel nog wat gemalen kaas aan toe voegen zodat er een krokant korstje op komt.

18:14 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aardappelbereidingen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.