19-08-09

Balletjes in tomatensaus op mediteraanse wijze

500 g lamsgehakt, 1 ui, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 aubergine, 1 kg tomaten, 1 bolletjes knoflook, paprikapoeder, paneermeel, 1 ei, olijfolie, enkele blaadjes basilicum, peper en zout.

Doe het gehakt in een diepe kom en voeg er het ei, wat paneermeel, peper en zout, 4 geplette knoflookteentjes en wat paprikapoeder naar smaak aan toe. Roer het geheel door elkaar tot je een vaste massa bekomt en rol hiervan balletjes. Kook de balletjes gaar in wat en zet ze opzij.

Maak de groenten schoon en snipper ze fijn. verhit wat olijfolie in een kookpot en bak gedurende enkele minuten de groenten tot ze hun smaak afgeven. Voeg er dan de gepureerde tomaten aan toe samen met de rest van de knoflook (geperst) en enkele fijngehakte blaadjes basilicum. Laat het geheel zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid af met peper en zout en dien op met rijst of pasta.

13:03 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vleesgerechten |  Facebook |

Commentaren

Virtueel genoten Nadia. Ik heb weer virtueel van je gerechten genoten!

Nog een prettige zon-dag.

Gepost door: Vrijdenker | 23-08-09

De commentaren zijn gesloten.