27-02-10

Marokkaanse sinaasappel-amandelcake

1 sinaasappel, 115 g zachte boter, 115g rietsuiker, 2 losgeklopte eieren, 175g voltarwebloem (gezeefd), 100 amandelschilfers, 1 zakje bakpoeder,.

 

Rasp de schil van de sinaasappel en doe deze in een kom. Klop er de (gesmolten) boter en de suiker door tot een lichte, luchtige massa. Klop er daarna de eieren door.

Meng in een andere kom de bloem, de amandelen en het bakpoeder en spatel dit samen met het sap van de sinaasappel door het boter-suiker mengsel.

Schep het beslag in de vormpjes en laat gedurende 20 minuten in een oven van 140°C bakken. Laat nog eens 20 minuten bakken op 120°C en kijk met een prikker of de cake gaar is.

13:45 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (2) | Tags: marokkaanse keuken |  Facebook |

Commentaren

Smullen Blij dat ik hier terug kan komen smullen!

Nog een prettige zondag!

Gepost door: Vrijdenker | 07-03-10

*jummie* O, dat klinkt heerlijk! Ga ik zeker eens proberen... :-)

Gepost door: Martine | 12-03-10

De commentaren zijn gesloten.