22-11-08

Sinaasappellikeur

1 fles jenever, 1 onbespoten sinaasappel, 40 koffiebonen en 40 brokjes suiker.

Maak wat sneetjes in de sinaasappel en giet er de jenever over. Voeg er de koffiebonen en de suiker aan toe en laat gedurende 40 dagen trekken. Pers de sinaasappel zoveel mogelijk uit en zeef het vocht.

Ik kreeg het recept van mijn schoonvader, maar ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd. Het zou ongeveer als Grand Marnier moeten smaken. Ben eens benieuwd...

16:58 Gepost door Women in Dranken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-08

Paardebloemsiroop

1/2 litermaat gevuld met paardebloemen, 4 l water, 4 citroenen, 2 kg suiker.
Paardebloem
Pluk de paardebloemen als ze juist open zijn en was en droog ze zorgvuldig en giet er 4 l kokend water. Laat 24 uur trekken. Zeef dit een zeer fijne doek en voeg er het sap van 4 citroenen en de zeste van 2 citroenen aan toe. Roer er de suiker door en zet opnieuw op het vuur. Verwarm al roerend tot alle suiker opgelost is.
Giet alles nogmaals door een zeef en vul er de schoongemaakte flessen mee. Sluit luchtdicht af en bewaar op een koele donkere plaats.

09:19 Gepost door Women in Dranken | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-06-07

Verfrissend kamilledrankje

2 zakjes kamillethee, 2 zakjes muntthee, 2 sprietjes citroengras, 400 ml kokend water, 100 ml sinaasappelsap, 200 ml ananassap, 50 ml limoensap, 100 ml druivensap (witte druiven), 250 ml bruisend water.

 

 Snijd het citroengras in stukjes, doe het samen met de thee in een pot, giet er het kokende water over en laat minstens 10 minuten trekken.

Zeef de thee, meng er de andere vloeistoffen door en serveer koel.

08:00 Gepost door Women in Dranken | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-06-07

Brandnetelbier

1 kg brandneteltoppen, 500 g bruine suiker, 4.5 liter water, 1 citroen, 1 eetlepel gemberwortel, 4 eetlepels gezuiverde wijnsteen, 1 theelepel gedroogd biergist.

 

Kook de toppen in het water samen met de gemberwortel 15 min. Zeef het mengsel en voeg citroensap, schil, suiker en wijnsteen toe. Roer 10 minuten aan een stuk en laat het dan rustig afkoelen. Voeg er dan de gist aan toe.

Nu moet het 3 dagen ergens warm met een keukendoek bedekt staan broeien.
Dan mag je het zeven en in stevige flessen met stop gieten. Laat het bier nog 3 weken rijpen.
Je kunt altijd voor de gisting, wat hopbellen bij het mengsel doen of andere smaak makers zoals mout of gerst.

06:53 Gepost door Women in Dranken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Paardebloemwijn

een handvol paardenbloem bloemen, 4 liter water, 750 g suiker, 500 g rozijnen, 3 sinaasappelen, 3 citroenen,

 

 Laat de paardebloemen gedurende 24 uur in het kokende water trekken. Voeg er dan de suiker, de rozijnen, de sinaasappelen en de citroenen (met schil) aan toe en laat dit alles nogmaals 3 weken trekken.

Elke dag even goed schudden
Na 3 weken filteren, in glazen bokalen gieten en met katoen overdekken. Nogmaals 40 dagen laten staan en opnieuw filteren. Daarna in flessen overgieten en afsluiten.

Na openen in koelkast plaatsen om te bewaren.

06:50 Gepost door Women in Dranken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-06-07

Sinaasappel-gember icetea

1 liter water, 10 g sinaasappelthee, 2 cm verse gember (geschild en in plakjes gesneden), 2 kruidnagels, 1 kaneelpijpje, sap van 2 sinaasappels, schil van 1/2 sinaasappel in zeste, agavesiroop naar smaak.

 

Breng het water met gember, kruidnagel, kaneel aan de kook en zet er thee van. Meng de agavesiroop eronder en laat afkoelen. Doe er het sinaasappelsap bij en laat ijskoud worden.

Je kan de thee drie dagen in de koelkast bewaren.

 

08:00 Gepost door Women in Dranken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-06

Milkshake

Fruit (bananen, aarbeien,...), suiker, melk.

 

Snijd het fruit in stukjes en doe het in een maatbeker.  Voeg er suiker naar smaak aan toe, giet er wat melk over en mix het geheel.  Voeg er daarna de rest van de melk aan toe terwijl u blijft mixen.

09:57 Gepost door Women in Dranken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Limonade

Zelfgemaakte limonade is gezonder dan de frisdranken die u in de winkel koopt en er zijn veel meer mogelijkheden.

 

Fruitlimonade

fruit (citroenen, sinaasappelen, frambozen, aardbeien,...), (riet)suiker.

Pers het fruit en meet de hoeveelheid.  Doe het fruitsap in een pan en voeg hier eenzelfde hoeveelheid suiker aan toe (voor 1 liter sap, 1 kg suiker).  Laat onder voortdurend roeren de suiker op een zacht vuurtje smelten.  Giet de stroop in schone flessen en sluit ze goed af.  Eenmaal geopend bewaart men de stroop best (niet te lang) in de ijskast. 

Verdun de stroop met (bruis)water volgens smaak.  Het spreekt voor zich dat stroop van zoet fruit altijd zoeter zal smaken dan stroop van zuur fruit zoals citroenen.

 

Kruidenlimonade

Kruiden (munt, gember, madeliefjes,...), suiker.

Maak een sterke thee van de kruiden en ga daarna te werk zoals hierboven beschreven.

09:53 Gepost door Women in Dranken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |