27-02-10

Marokkaanse sinaasappel-amandelcake

1 sinaasappel, 115 g zachte boter, 115g rietsuiker, 2 losgeklopte eieren, 175g voltarwebloem (gezeefd), 100 amandelschilfers, 1 zakje bakpoeder,.

 

Rasp de schil van de sinaasappel en doe deze in een kom. Klop er de (gesmolten) boter en de suiker door tot een lichte, luchtige massa. Klop er daarna de eieren door.

Meng in een andere kom de bloem, de amandelen en het bakpoeder en spatel dit samen met het sap van de sinaasappel door het boter-suiker mengsel.

Schep het beslag in de vormpjes en laat gedurende 20 minuten in een oven van 140°C bakken. Laat nog eens 20 minuten bakken op 120°C en kijk met een prikker of de cake gaar is.

13:45 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (2) | Tags: marokkaanse keuken |  Facebook |

19-08-09

Balletjes in tomatensaus op mediteraanse wijze

500 g lamsgehakt, 1 ui, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 aubergine, 1 kg tomaten, 1 bolletjes knoflook, paprikapoeder, paneermeel, 1 ei, olijfolie, enkele blaadjes basilicum, peper en zout.

Doe het gehakt in een diepe kom en voeg er het ei, wat paneermeel, peper en zout, 4 geplette knoflookteentjes en wat paprikapoeder naar smaak aan toe. Roer het geheel door elkaar tot je een vaste massa bekomt en rol hiervan balletjes. Kook de balletjes gaar in wat en zet ze opzij.

Maak de groenten schoon en snipper ze fijn. verhit wat olijfolie in een kookpot en bak gedurende enkele minuten de groenten tot ze hun smaak afgeven. Voeg er dan de gepureerde tomaten aan toe samen met de rest van de knoflook (geperst) en enkele fijngehakte blaadjes basilicum. Laat het geheel zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid af met peper en zout en dien op met rijst of pasta.

13:03 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vleesgerechten |  Facebook |

09-08-09

Rösti met ui en ham

1 kg aardappelen, 4 dikke uien, 1 dikke snede ham, 1 potje room, (kippen)bouillon, gemalen kaas, boter, peper en zout.

Schil en was de aardappelen, dep ze droog en rasp ze. Pel de uien en snijd ze in fijne ringen. Snijd de ham in blokjes.

Doe wat boter in een pan en bak hierin de aardappelen en uien tot ze min of meer gaar zijn. Voeg er telkens wanneer het geheel te droog wordt wat bouillon aan toe. Voeg er op het eind de hamblokjes en de room en de gemalen kaas aan toe tot de kaas gesmolten is. Kruid af met peper en zout en doe het gerecht in een vuurvaste ovenschaal.

Warm de rösti op in de oven. Je kan er eventueel nog wat gemalen kaas aan toe voegen zodat er een krokant korstje op komt.

18:14 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aardappelbereidingen |  Facebook |

08-07-09

Wraps met kip, sojascheuten en maïs

4 wraps, 4 kipfilets, 1 dikke ui, 1 rode paprika, 1 zakje sojascheuten, 1 blikje ¨maïs, olijfolie, peper en zout.

Pel en snipper de ui. Ontdoe de paprika van de steel en zaadlijsten en snijd in stukjes. Snijd de kipfilets in stukjes.

Doe wat olijfolie in een pan of wok en bak hierin de paprikareepjes en de uisnippers gedurende enkele minuten. Voeg er dan de kip aan toe en roerbak eventjes. Doe er de sojascheuten bij en opnieuw gedurende enkele minuten bakken. To slot voegt u er de maïs bij en warm het geheel op. Kruid af met peper en zout.

Warm ondertussen de wraps op in een pan met een geutje olijfolie.

Opdienen met een saus naar keuze (ik gebruik meestal looksaus: mayonaise en yoghurt (50/50), geperste knoflook naar wens, peper en zout.

 

15:43 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (4) | Tags: mexicaanse keuken |  Facebook |

12-06-09

Stoofschotel met lamsgehakt

500 g lamsgehakt, 1 dikke ui, 2 dikke tomaten, 300 g erwten (gaar), 2 teentjes knoflook, 1,5 cm verse gember, een bosje korianderblaadjesolijfolie, peper en zout.

Doe wat olijfolie in een wok en bak hierin de gesnipperde ui glazig. Voeg er dan de in stukjes gesneden tomaten, de geplette knoflook, de geraspte gember en de helft van de koriander aan toe. Laat enkele minuten stoven en voeg er dan het lamsgehakt aan toe. Bak het aan alle zijden bruin en doe er dan de erwten bij. Zet op een zacht vuurtje tot het geheel opgewarmd is. Af en toe roeren. Kruid af met peper en zout en dien op met gekookte rijst.

 

 

05:15 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vleesgerechten |  Facebook |

01-06-09

Zuiderse lamsstoofschotel

800 g lamsvlees, 1 ui, 4 tomaten, 1 sinaasappel, 2 teentjes knoflook, 1 aubergine, verse korainder, kaneel, 1 cm verse gember, bouillon, olijfolie, peper en zout.

Pel en snipper de ui en bak hem samen met het lamsvlees gedurende enkele minuten. Voeg er dan de gerastpte schil van de sinaasappel en het sap, de bouillon (tot alles onder staat), de kaneel, de look en de gember aan toe.

Laat op een zacht vuurtje pruttelen gedurende een uurtje. Voeg er dan de in stukken gesneden tomaten en aubergine aan toe en laat nog verder pruttelen tot het vlees gaar is. Laat de saus wat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid af met peper en zout en garneer met verse korainderblaadjes.

Opdienen met couscous.

 

16:23 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (4) | Tags: vleesgerechten, marokkaanse keuken |  Facebook |

29-05-09

Gebakken aardappelen met pijnboompitten

1 kg Aardappelen, een handvol pijnboompitten, (verse) peterselie, olijfolie, zout.

Schil en was de aardappelen en stoom of kook ze gaar en laat ze afkoelen. Doe wat olijfolie in een pas en bak de aardappelen goudbruin. Voeg er een 5-tal minuten voor ze klaar zijn de pijnboompitten aan toe en bak ze even mee. Kruid het gerecht af met wat zout en garneer met fijngehakte peterselie.

06:19 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aardappelbereidingen |  Facebook |

27-05-09

Indische stoofschotel met kipfilet en tuinbonen

4 kipfilets, 1 grote rode paprika, 400 g tuinbonen, 1 ui, 2 grote tomaten, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels geconcentreerde tomaten, 1/2 eetl kurkuma, 1 eetl garam masala, een snufje korianderpoeder, chilipoeder naar smaak, verse koriander, een geutje rode wijnazijn, olie, peper en zout.

Gebruik je verse tuinbonen, stoom of kook ze dan gaar op voorhand.

Pel en snipper de ui en bak hem gedurende enkele minuten in wat olie. Voeg er dan de geperste look aan toe en bak nog even mee, maar let op dat hij niet verbrandt. Doe er dan de in stukken gesneden tomaten, de geconcentreerde tomaten en de kruiden (behalve de verse koriander) aan toe. Roer even en doe er dan een geutje rode wijnazijn bij en roer nog gedurende enkele minuten. Voeg er de tuinbonen en de in reepjes gesneden paprika aan toe.

Snijd de kipfilet in stukjes en voeg hem aan het gerecht toe wanneer de paprika gaar is. Roerbak tot de kipfilet volledig doorbakken is. Kruid af met peper en zout en garneer met verse korianderblaadjes.

Dien op met rijst.

06:03 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: indische keuken, kipgerechten |  Facebook |

22-05-09

Franse kipstoofschotel

1 kip, 1 aubergine, 1 courgette, 1 ui, 1 groene paprika, 1/2 komkommer, 3 tomaten, 3 teentjes knoflook, marjolein, rozemarijn, basilicum, peterselie, olijfolie, geconcentreerde tomaten, citroensap, peper en zout.

Snijd de kip in stukken en kook hem gaar. Ik doe dit altijd in water met prei, selder, wortelen en ui. De overschot van de bouillon kan gemakkelijk ingevroren worden voor een volgende keer. Houd deze keer 1/4 l opzij voor dit gerecht.

Maak de komkommer, courgette en aubergine schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in een zeef, strooi er zout over en laat gedurende een 15 minuten staan. Spoel ze dan af en dep ze droog.

Pel en snipper de ui en bak ze glazig in wat olijfolie. Doe er dan de andere groenten bij, behalve de tomaten. Roerbak de groenten gedurende enkele minuten. Doe er dan de geperste look, in stukken gesneden tomaten en de kippenbouillon bij. Laat alles op een zacht vuurtje sudderen tot de groenten gaar zijn. Doe er dan de kip bij en laat ze opnieuw opwarmen.

Kruid af met de kruiden, een eetlepel citroensap en geconcentreerde tomaten.

Opdienen met stokbrood of rijst.

04:30 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kipgerechten, franse keuken |  Facebook |

21-05-09

Chinese rundsreepjes met bosui

400g steak, 1 botje bosuitjes (pijpajuin), 1 ui, 2 preien, sojasaus, olie om te bakken, vijfkruidenpoeder, een kopje kippenbouillon, 1 koffielepel maïzena, peper en zout.

Snijd de steak in reepjes en marineer hem in de maïzena met 1 eetlepel olie gedurende een half uur.

Maak ondertussen de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken van zo'n 3 cm en snijd ze in de lengte door. Maak de preien schoon en snijd in ringen. Pel de ui en snijd hem grof.

Doe wat olie in een wok en verhit goed hem alvorens het vlees toe te voegen. Roerbak tot hij doorbakken is. Haal het vlees uit de wok en voeg er de groenten aan toe. Roerbak gedurende enkele minuten en voeg het vlees opnieuw toe. Roerbak opnieuw gedurende enkele minuten. Voeg wat olie toe indien nodig.

Giet een geutje sojasaus over het gerecht en blijft roeren. Doe er de kippenbouillon bij en strooi er een snuifje vijfkruidenpoeder over. Blijf roeren tot de groenten kanppend gaar zijn.

Die op met rijst of mie.

04:30 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vleesgerechten, chinese keuken |  Facebook |

20-05-09

Lamsvlees met bonen

500 g lamsstoofsel, 300 g gedroogde witte bonen, 1 ui, 1 stengel witte selder, 2 à 3 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 3 lepels geconcentreerde tomaten, 1 blaadje laurier, olijfolie, peper en zout.

Zet de bonen 1 nacht op voorhand in water en stoom of kook ze de dag nadien gaar.

Snijd het lamsvlees in kleine stukjes en bak het langs alle kanten buin. Kruid af met peper en zout. Pel de ui en snijd hem in ringen. Maar de selder schoon en snijd in schijfjes. Pel de knoflook en pers hem over het vlees. Bak gedurende enkele minuten, voeg de groenten eraan toe en bak nog eens gedurende enkele minuten. Giet water over het geheel tot het onder staat en laat het op een zacht vuurtje sudderen tot het vlees bijna gaar is. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Voeg er de geconcentrerde tomaten, bonen en de paprika zo'n kwartiertje voor alles gaar is. Kruid af met peper en zout en dien op met rijst of pasta.

Deze schotel is zonder vlees opnieuw een volwaardige vegetarische schotel. Gebruik in dit geval wel meer groeten, vooral bonen.

04:30 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vleesgerechten |  Facebook |

18-05-09

Stoofschotel met rijst en bonen

500 g stoofvlees, 250 g gedroogde kidneybonen, 250 g princessen, 2 wortelen, 1 ui, 2 eetlepels geconcentreerde tomaten, marjolein, olijfolie, een groot glas rijst, peper en zout.

Zet de bonen 1 nacht op voorhand in water te week en stoom of kook ze gedurende 1 uur.

Bak het vlees langs alle kanten in de olijfolie, kruid af met peper en zout en overgiet het met water tot het onder staat, breng aan de kook en laat gedurende een half uur sudderen.

Maak intussen de princesseboontjes schoon en doe ze samen met de kidneybonen bij de stoofschotel. Pel de ui en snijd hem in stukken, schil de wortelen en snijd ze in schijfjes en voeg de groenten aan de stoofschotel toe. Voeg er de geconcentreerde tomaten en de marjolein aan toe. Voeg er, als het vlees bijna gaar is, de rijst aan toe en laat verder sudderen tot deze gaar is. Afkruiden met peper en zout.

Houd de stoofschotel in de gaten en voeg er indien nodig wat water aan toe.

Is zonder vlees een volwaardige vegetarische maaltijd.

 

06:04 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vleesgerechten |  Facebook |

15-05-09

Kippenstoofpotje

1 kip (in stukken gesneden), 2 uien, 2 wortelen, 1 prei, 500g kidneybonen (gedroogd of uit blik), 1 1/2 dl kippenkouillon, een geutje citroensap, paprikapoeder, marjolein, olijfolie, peper en zout.

Indien je gedroogde bonen gebruikt, zet ze dan de nacht voordien onder water en kook of stoom ze de dag nadien gaar.

Wrijf de kip in met het paprikapoeder, marjolein, peper en zout en bak ze aan alle kanten bruin in wat olijfolie.

Pel de uien en de prei en snijd ze in ringen. Was of schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Doe wat olijfolie in een kookpot en bak hierin de uien goudbruin. Voeg er dan de rest van de groenten aan toe en stoof alles gedurende een kwartiertje. Doe er de kip en de bouillon bij en laat het geheel een uurtje stoven tot het gaar is. Roer er, als alles klaar is, een geutje citroensap door.

Opdienen met een salade met paprika.

04:59 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kipgerechten |  Facebook |

13-05-09

Courgettesoep met erwten

2 courgetten, 1 grote wortel, 1 grote aardappel, 1 dikke ui, 1 prei, enkele takken selder, 250g erwten (vers, uit blik of diepvries) water, olijfolie, peper en zout.

courgette

Maak de groenten schoon en stoof ze gedurende enkele minuten in de olijfolie. Giet er dan water over zodat ze net onder staan en breng aan de kook tot ze gaar zijn. Mix ze fijn en kruid de soep af met peper en zout en voeg er de gare erwten aan toe.

08:36 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: soepen |  Facebook |

19-03-09

Kalkoenragout met champignons

4 kalkoenfilets in kleine stukjes gesneden, 2 doosjes champignons, kippenbouillon, truffelolie (Delhaize), 20 dl room, peper en zout.

Doe wat boter of olijfolie in een pot en bak hierin de kalkoen langs alle kanten bruin. Kruid af met peper en zout. Haal het vlees uit de pot en bak in hetzelfde vet de schoongemaakte en in schijfjes gesneden champignons. Afkruiden met peper en zout. Voeg het vlees opnieuw toe en giet er de kippenbouillon over. Laat alles op een zacht vuurtje stoven tot het vlees bijna gaar is. Doe er de room bij en laat inkoken tot je een dikke saus bekomt. Afkruiden met peper en zout en met de truffelolie.

Opdienen met rijst.

07:55 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kipgerechten |  Facebook |

18-03-09

Kruidig kalkoenstoofpotje

1 kg kalkoenfilet, 1 ui, 1 (rode) paprika, 1 dl droge, witte wijn, 1 eetl tomatenpuree, water, 4 kardemompitten, een theelepel kaneel, een theelepel citroengras (in poeder), zeste van een halve citroen, boter, kippenbouillon, peper en zout.

Laat wat boter in een pot smelten en bak hierin de in halve ringen gesneden ui en de fijngesneden paprika glazig. Haal de groenten uit de pan en bak in dezelfde boter de fijngesneden kalkoenfilet aan alle kanten bruin. Voeg er de groenten, de wijn, de omatenpuree aan toe en vul aan met de bouillon tot alles onder staat. Doe er de kruiden bij en laat alles op een zacht vuurtje klaarpruttelen. Als de saus niet dik genoeg is nog even laten inkoken. Afkruiden met peper en zout

Opdienen met rijst.

07:18 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kipgerechten |  Facebook |

15-03-09

Pancakes

135 g zelfrijzende bloem, 1 tl bakpoeder, 2,5 dl melk, 3 eiwitten, boter, een snufje zout.

Pancakes

Meng de bloem, het zout, de melk en het bakpeder tot een dik deeg. Doe wat boter in een pan en voeg er met een lepel het deeg aan toe. Bak tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Serveer met een (vruchten)siroop.

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: desserts |  Facebook |

14-03-09

Marokkaanse kip

4 kipfilets, 1 citroen, verse peterselie, verse koriander, 1 teentje look, gemalen koriander, konijn, paprikapoeder, een snufje chilipoeder, olijfolie, peper en zout.

Maak in de kipfilets enkele ondiepe sneetjes. Meng het citroensap, de olie, de kruiden en marineer hierin de filets gedurende enkele uren (af en toe omkeren of overgieten). Laat ze uitlekken en bak ze op de barbecue gaar, maar bestrijk ze regelmatig met de marinade. Kruid af met peper en zout.

Dien op een een salade van fijne, rauwe groenten (witte kool, wortelen, komkommer, paprika,...) en brood.

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kipgerechten, marokkaanse keuken |  Facebook |

13-03-09

Sardienen met citroen en oregano

8 verse sardienen, 1 citroen, oregano, olijfolie, peper en zout.

Maak de sardienen schoon. Pers de citroen uit en rasp de schil. Leg de sardienen in een vuurvaste schotel en giet er het citroensap over. Besprenkel met wat olie, en kruid af met oregano, peper en zout.

Bak de sadienen in een oven van 190°C gedurende een 20 à 30 minuten tot de sardienen gaar zijn. Garneer met schijfjes citroen.

 

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: visgerechten |  Facebook |

12-03-09

Forel met spek

4 forellen, pesto, fijn gesneden gerookt spek.

Vul de forellen met de pesto en wikkel ze in het spek. Bak ze gaar op de barbecue (ongeveer 5 minuten aan 1 zijde).

16:26 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rog met mosterdsaus

4 rogvleugels, 1 ui, 1 teentje look, peterselie, citroensap, 150 ml yoghurt, 1 el grove mosterd, peper en zout.

Laat wat boter in een pan smelten en bak hierin de rogvleugels. Kruid af met peper en zout.

Doe wat olijfolie in een pan en bak hierin de fijngesnipperde ui en geplette look gedurende enkele minuten. Voeg er dan de yoghurt, het citroensap en de fijngehakte peterselie aan toe. Roer er de mosterd door en kruid af met peper en zout.

Haal de vis uit de pan en overgiet met de saus. Garneer met fijngesneden peterselie en citroenpartjes.

 

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: visgerechten |  Facebook |

11-03-09

Aardappelgratin met room

1 kg aardappelen, 1 teentje look, 1/2 l melk, 4 dl room, boter, peper en zout.

Schil en was de aardappelen. Wrijf met het knoflookteentje een vuurvaste schotel in en doe er wat boter in die je even in een oven van 160°C laat smelten. Snijd de aardappelen in schijfjes en schik ze in de ovenschaal.

Men de melk met room, peper en zout (eventueel wat nootmuskaat) en giet het over de aardappelen tot ze net onder staan. Laat alles ongeveer anderhalf uur bakken tot de aardappelen gaar zijn.

09:21 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aardappelbereidingen |  Facebook |

20-12-08

Steak 'cross & Blackwell"

4 Steak, 1 ui, 2 potjes room, pickles, witte wijn (blanc de blanc), boter, peper en zout.

Laat wat boter smelten in een pan en bak hierin de steak. Kruid ze af met peper en zout. Haal ze uit de pan en leg ze opzij. Deglaceer met wat witte wijn en laat inkoken. Doe eventueel opnieuw wat boter in de pan en bak hierin de ui glazig. Voeg er de room en pickles naar smaak (proeven en niet overdrijven!) aan toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Doe er enkele ogenblikken voordien de steaks terug bij en laat ze opnieuw warm worden.

Opdienen met fritten.

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vleesgerechten |  Facebook |

17-12-08

Peperroomsteak

4 steaks, 2 potjes room, 1 potje groene peper (indien gedroogd 1 nacht voordien in cognac laten trekken), een geutje witte wijn (blanc de blanc), boter, peper en zout.

Laat wat boter in een pan smelten, bak hierin de steaks en kruid ze af met peper en zout.  Leg ze daarna op een bord. Deglaceer met de witte wijn en laat hem tot een minimum inkoken. Voeg er dan de room en de peperbolletjes aan toe en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Doe de steaks er opnieuw bij en verwarm ze opnieuw.

Opdienen met fritten.

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vleesgerechten |  Facebook |

14-12-08

Meloen met parmaham

Een heel eenvoudig recept, snel klaar en lekker.

1 meloen, 8 sneetjes parmaham.

Meloen

Snijd de meloen in 4 en ontdoe hem van de pitten. Snijd de schil er eventueel al. Schik de meloenpartjes op 4 borden en leg er de ham over.

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voorgerechten |  Facebook |

13-12-08

Kip cacciatore

1 kip, in stukken gesneden, 2 uien, een blik tomaten, een kastje champignons, 2 teentjes knoflook, peterselie, oregano, basilicum, 1 laurierblad, 150 ml kippenbouillon, 150 ml rode wijn, 1 el rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout.

Doe wat olijfolie in een kookpot en bak hierin de kip langs alle zijden. Kruid af met peper en zout. Haal de kip uit de pot en laat afkoelen.

Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook. Bak in dezelfde olie de uien en de geplette knoflook gedurende enkele minuten. Voeg er de in schijfjes gesneden champignons aan toe en laat ze nog even meebakken. Giet de bouillon, wijn en wijazijn over de groenten. Laat de saus inkoken tot de helft.

Voeg er de verse kruiden en ontvelde en in stukjes gesneden tomaten aan toe. Roer goed en voeg er de kip aan toe. Leg de kip bij de groenten en laat ze zachtjes klaarsudderen.

Opdienen met pasta.

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kipgerechten |  Facebook |

12-12-08

Champignons met kruidenkaas

Een doosje champignons, kruidenkaas (smeerbaar), gerookt spek heel dun gesneden.

Maak de champignons schoon en ontdoe ze van de steel. Vul het binnenste van de champignons op met de kruidenkaas en wikkel er een dun sneetje spek rond.

Laat wat boter in een pan smelten en bak hierin de champignons op een zacht vuurtje gedurende enkele minuten. Doe de champignons over op een vuurvaste schotel en steek ze nog gedurende een 2-tal minuten in een oven van co 160°C. Warm opdienen.

08:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aperitiefhapjes |  Facebook |

11-12-08

Garnalen met cocktailsaus

Een pakje grijze garnalen, mayonaise, ketchup, whisky.

garnaal

Meng de ingrediënten voor de saus: mayonaise, wat ketchup (de saus moet roze kleuren), een geutje whisky (om te parfumeren).

Pel de garnalen (indien nodig), doe ze in een cocktailglas en giet er de saus over.

 

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: broodbeleg, aperitiefhapjes, voorgerechten |  Facebook |

07-12-08

Kip met marjolein en paprika's

1 kip, 2 teentjes look, 1 rode en 1 gele paprika, 500 g tomaten, boter, 250 ml witte wijn, peper en zout.

Snijd de kip in stukken. Beboter een vuurvaste schaal en doe hierin de kip, geplette knoflookteentjes en de wijn. Laat de kip garen in een oven van 200°C. Bedruip de kip enkele keren tijdens het bakken.

Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Ontvel de ontpit de tomaten. Voeg ze zo'n 10 minuten voor de kip gaar is aan de ovenschotel toe en laat nog eventjes meestoven tot alles gaar is.

Strooi wat (verse) marjolein over de kip en dien op.

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kipgerechten |  Facebook |

06-12-08

Lamsbout

1 lamsbout, een bolletje look, olijfolie, peper en zout.

Pel de look. Maak enkele sneden in de lamsbout en steek de teentjes hierin. Probeer ze zoveel mogelijk te verspreiden. Doe wat olie in een kookpot en bak de lamsbout hierin langs alle kanten. Kruid af met peper en zout en laat op een laag vuurtje garen. Ongeveer 1 uur per kilogram.

Ja kan het ook in de oven bereiden, maar dan is de bout minder sappig.

07:00 Gepost door Women in Koken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vleesgerechten |  Facebook |